Poletni tabor 2024

Športno društvo košarkarska šola “Peter Vilfan” letos organizira že 31. poletni košarkarski tabor v Strunjanu na slovenski obali. Vsa ta leta k nam prihajate mladi košarkarji in košarkarice, željni košarkarskega znanja in preživljanja športno obarvanih počitnic. Mnogi ste bili pri nas že večkrat, nekateri ste že pravi staroselci, mnogi pa boste, vsaj upam tako, letos prišli prvič.

V vseh teh letih so bili pri nas otroci iz Hrvaške, Jugoslavije, Italije, Rusije, Ukrajine, Danske, Latvije, Nemčije, predvsem pa številni udeleženci iz praktično vseh mest, krajev in zaselkov širom Slovenije. Število udeležencev je že krepko preseglo številko 8300, kar je, ne samo za slovenske razmere, velik dosežek.

V našem taboru so vadili tudi takšni košarkarji, kot so slovenski reprezentanti Luka Dončič, Sani Bečirovič, Beno Udrih in Boštjan Nachbar ter številni drugi, danes uveljavljeni košarkarji in košarkarice od katerih so mnogi stalni reprezentanti in člani vrhunskih košarkarskih klubov.

Seveda pa so v našem taboru vadili tudi številni, povsem anonimni mladi košarkarji in košarkarice, ki se nikoli niso podali na pot vrhunskega športa, so pa pri nas spoznali osnove te prelepe igre in za vse življenje ostali njeni oboževalci in privrženci.

Vsi našteti podatki in dejstva me pred letošnjim, že enaintridesetim taborom, navdajajo z izjemnim zadovoljstvom in nestrpnim pričakovanjem našega ponovnega druženja. Spet bo z vami ista ekipa, ki je za vaše dobro počutje skrbela v zadnjih letih in ki je zagotovo tudi razlog, da se tako radi vračate v naš in vaš Strunjan. Za strokovno delo bo skrbel glavni trener naše košarkarske šole Aleš Fabjan, pomagali pa mu bodo številni preverjeni in v našem taboru preizkušeni trenerji in vaditelji, sam pa bom seveda tako kot vsa leta do sedaj, nadziral, usmerjal in sodeloval pri vseh dejavnostih našega tabora. Prisoten bom ves čas trajanja tabora, skupaj bomo na igriščih, na plaži, na izletu, v trenutku sprostitve, skratka 24 ur na dan.

Vabim vas torej moji mali prijatelji in prijateljice, da se mi ponovno pridružite, da preživite šest čudovitih, predvsem košarkarsko obarvanih dni, pri tem pa ne bo manjkalo tudi zabave, kopanja v morju, prijetnega druženja in vsega tistega, kar nas dela zadovoljne in srečne.

KOMU JE TABOR NAMENJEN?

Aktivnosti v taboru so namenjene dekletom in fantom, starim od 7 do 15 let (prva izmena do 18 let). Vabljeni ste tako tisti, ki boste v našem košarkarskem taboru prvič prišli v stik s košarkarsko žogo kot tudi tisti, ki ste “že izkušeni” košarkarji in že trenirate v svojih šolah in klubih.

POTEK VADBE IN DRUGIH AKTIVNOSTI
Udeleženci tabora bodo razporejeni v skupine glede na starost in predhodno košarkarsko znanje. Temu primerno bo prilagojen tudi program dela, tako da bo prav vsak udeleženec zanesljivo veliko pridobil v košarkarskem znanju. Vadba košarke bo potekala dopoldan in popoldan, ob večerih pa bomo na razsvetljenih zunanjih igriščih prirejali razna košarkarska tekmovanja in seveda igrali tekme. Ob vseh teh košarkarskih aktivnostih bo dovolj časa za odhod na plažo in kopanje v morju, za skupinski izlet in seveda svečan zaključek s podelitvijo priznanj in nagrad.

KAKO JE UREJENA ZDRAVNIŠKA OSKRBA?
Medicinska oskrba je skozi vse izmene urejena v zdravilišču Krka, ki je le nekaj korakov oddaljeno od prostora, kjer bomo preživljali zanimive, košarkarsko aktivne počitnice.

MESTO IZVEDBE TABORA
Poletni košarkarski tabor Košarkarske šole “Peter Vilfan” bo v Strunjanu na slovenski obali. Nastanitvene in vadbene kapacitete so v sklopu centra za usposabljanje Elvira Vatovec. Center se nahaja na manjši vzpetini v neposredni bližini obmorskega zdravilišča Krka. Košarko bomo igrali in prebivali v enem najlepših predelov slovenske obale, ki ga krasi bujno sredozemsko zelenje. Odmaknjenost od prometnih poti in pretiranega prometnega vrveža nam bo omogočala potreben mir za delo in vadbo, bližina morja, ki je v obeh smereh od centra oddaljeno le kakšnih 500 metrov, pa možnost prijetnega kopanja in stika s počitniškim živžavom.

V SKLOPU CENTRA, PRAVI OAZI SLOVENSKE OBALE, NAM JE NA VOLJO:

 • športna dvorana (24 ur vse dni izmene)
 • tri zunanja igrišča z razsvetljavo (tudi igrišče za mini košarko)
 • šolsko poslopje z vsemi spremljajočimi prostori
 • kuhinja z jedilnico
 • zunanje travnate površine z otroškim igriščem

1. izmena  30.06. do 06. 07.,

2. izmena 14.07. do 20.07.,

3. izmena 21.07. do 27.07,

4. izmena 28.7. do 3.8..

Cena poletnega košarkarskega tabora je 450€

ZA TO CENO VAM PONUJAMO:

 • Vadbo košarke dvakrat na dan, večerna tekmovanja in tekme na razsvetljenih zunanjih igriščih ali po potrebi v dvorani,
 • 6 polnih penzionov z dopoldansko, popoldansko in večerno malico
 • osvežilno pijačo ob igrišču v času vadbe,
 • vstop na urejeno in zavarovano plažo zdravilišča Krka,
 • zavarovanje in turistično takso,
 • svečan zaključek s podelitvijo priznanj in nagrad.
 • KAJ PA VEČERNA MALICA?
  Tudi letos seveda vsem udeležencem ponujamo dodatno brezplačno malico po koncu večernih aktivnosti!

POGOJI PLAČILA PRI OBROČNEM ODPLAČEVANJU

1. obrok – ob prijavi (v vrednosti 150 eur) se plača na Poslovni račun ŠD KŠ “Peter Vilfan” pri Novi Ljubljanski Banki d.d. številka:

02043 – 0013435662

2. obrok – se poravna  (v vrednosti 300 eur) pred odhodom ali v Strunjanu.

PLAČILO PRVEGA OBROKA JE OBVEZNO PRI PRIJAVI IN POMENI TUDI DOKONČNO REZERVACIJO IZBRANEGA TERMINA

Prijave za tabor bomo sprejemali po kronološkem vrstnem redu, dokler ne bodo zapolnjena vsa mesta v izmeni.
Kopijo plačila prvega obroka (150 €) je treba poslati skupaj s prijavnico po pošti ali mailu.

NAŠ NASLOV
kamor pošljete prijavnice in lahko dobite tudi dodatne informacije:

 • Aleš Fabjan, 031 877 258
 • ŠPORTNO DRUŠTVO KOŠARKARSKA ŠOLA “PETER VILFAN”
  Celovška 25, 1000 Ljubljana
  tel. 01/ 430 20 12,
  kspetervilfan@gmail.com
  od 9. do 12. ure
 • v času od 20. junija do 30. julija
 • CENTER ZA USPOSABLJANJE ELVIRA VATOVEC 
  Strunjan 140, 6320 Portorož
  tel. 031/877 258
  od 19. do 20. ure